Katja esittäytyy

On aika avata, ketä Tuopalla työskentelee. Tässä kohtaa työntekijät pistettiin työssä haastavan asian äärelle, eli viisaita vastauksia raapustamaan. Lopputulos ei ole välttämättä viisas, mutta saatiinpa vastaukset kuitenkin.

Alla Tuopan Katja-johtajan vastaukset kysymyksiin. Työkavereiden mielestä Katjan muumihahmo on ehdottomasti turvallinen, rakastava ja luotettava Muumimamma.

ASIA JOKA JÄI KOULUNPENKILTÄ MIELEEN?

Koulunpenkiltä mieleen jäi ulkoa opetellut erilaiset muistisäännöt ja tokaluokan kertotaulukokeet. Peruskoulusta mieleen jäi lisäksi kuudennen luokan leirikoulu Kreetalle Haniaan.

Näiden lisäksi koulunpenkiltä jäi mieleen paljon muuta kuin itse koulunkäyntiin littyvää.

PERUSKOULUSSA TYKKÄSIN?

Peruskoulussa tykkäsin kovasti vaihtaa kuulumisia kavereiden kanssa erityisesti oppitunneilla. Myös oppilaskuntatoiminta ja kaiken kivan järjestäminen koulussa oli minulle mieluista. Pidin erityisesti yläkoulussa Wiener Melagne-kahvista, jota kanttiinissa myytiin.

MIELENKIINTOISIN TYÖ ENNEN TUOPALLE TULOA?

Olen tehnyt sosiaalialalla erittäin monipuolisesti töitä. Työkokemusta on kertynyt varhaiskasvatuksesta, nuorisotyöstä, etsivästä nuorisotyöstä, lastensuojelun eri sijaishuoltoyksiköistä, perhekuntoutuksesta, mielenterveystyöstä, työllisyyden hoidosta, vanhustyöstä ym. Näistä on vaikea nimetä mielenkiintoisinta, sillä kaikki on ollut niin mukaansa tempaavaa työtä, joista jokaisesta olen oppinut valtavasti.

KUN TUOPALLA KOKATAAN, NIIN MITÄ KOKKAAT?

Kun Tuopalla kokataan, niin luultavasti poltan pohjaan pakastepinaattikeittoa.

MIKÄ ON VAHVUUTESI TÖISSÄ?

Vahvuuteni töissä on erittäin värikäs työhistoria, joka on antanut kovasti näkemystä ihmisen elämänkaaren eri vaiheista. Myös jämäkkä ote ja suora puhe ovat vahvuuksiani.

MITÄ TYKKÄÄT TOUHUTA VAPAA-AJALLA?

Vapaa-ajalla tykkään touhuilla perheeni kanssa. Perheemme lapsiluku tuplaantuu aina kerran kuussa, kun saamme iloksemme meidän tukiperhelapset käymään. Vapaa-ajalla olen mukana sekä kyläkoulun vanhempainyhdistyksen että kyläyhdistyksen toiminnassa, valmennan lentisjunnuja, rapsuttelen Pekka-ponia, ulkoilutan Pepe-koiraa, silittelen kesäkanoja, rauhoitun metsässä, kahvittelen ystävien kanssa, rentoudun pihasaunassa jne. Olen pistänyt merkille, että vapaa-ajalla mukava tekeminen ei lopu kesken, mutta usein aika niiden toteuttamiseen loppuu.

Jaa somessa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email